Bestuur Rode Kruis Hof van Twente stopt

71

Het bestuur van de afdeling Rode Kruis Hof van Twente stopt per 1 december met haar activiteiten. Omstreeks 2011 heeft het nationale Rode Kruis besloten dat sociale activiteiten, hoe belangrijk ook, in feite niet behoren tot de kerntaken van het Rode Kruis en dat deze per 1 jan 2019 definitief worden afgestoten.
De sociale activiteiten vormden verreweg het grootste bestanddeel van de werkzaamheden van het Rode Kruis in de Hof van Twente. Om deze activiteiten voor de kwetsbare medemens in de Hof van Twente veilig te stellen is op initiatief van het bestuur van het Rode Kruis Hof van Twente begin dit jaar de stichting Franje Hof van Twente opgericht. Alle sociale activiteiten, inclusief vrijwilligers, zijn inmiddels bij Franje ondergebracht.

Het Rode kruis gaat zich volledig toeleggen op de taken zoals hierna heel kort samengevat.
Het Rode Kruis helpt mensen in nood, zorgt dat mensen beter zijn voorbereid op noodsituaties en zelfredzamer zijn. Het Rode Kruis verzorgt EHBO-hulpverlening bij evenementen en geeft EHBO- cursussen.
Hiervoor blijft het Rode Kruis, onder regie van het district Twente, ook actief in de Hof van Twente en zoekt zij enthousiaste vrijwilligers om deze kerntaken te helpen realiseren.