Benefiet voor Oekraïne

71

Op zondag 20 maart organiseert Politiek in de Pol een benefiet-aflevering over de situatie in Oekräine. Gasten zijn burgemeester Ellen Nauta, ex-minister van Defensie Ank Bijleveld en buitenland-deskundige Han ten Broeke. Muziek is er onder meer van de Oekräiense  zanggroep Roesalka. De gehele opbrengst van deze special komt ten goede aan de Vriendschapsvereniging Hof van Twente-Kiev-Pechersk. Politiek in de Pol begint zondagmiddag 20 maart om 17:00 uur in Herberg de Pol in Diepenheim. Kaarten a 15 euro zijn te reserveren op www.diepenheim.nl Ter plekke is er ook gelegenheid extra donaties te doen.

 De Vereniging Hof van Twente-Kiev-Pechersk heeft al dertig jaar een vriendschapsband met Kiev en coördineert het hulpaanbod uit onze gemeente. De Vereniging zet zich nu vooral in voor vluchtelingen uit Oekraïne. Zij regelen opvang en zamelen geld in.

Tijdens deze benefiet-aflevering van Politiek in de Pol licht burgemeester Ellen Nauta toe wat de gemeente kan doen voor de vluchtelingen uit Oekraïne. Voormalig minister van Defensie Ank Bijleveld bespreekt de mogelijkheden van de Nederlandse defensie. En buitenland-deskundige Han ten Broeke van het Den Haag Centrum voor Strategische Studies (HCSS) laat zijn licht schijnen over de internationale machtspolitiek. De Oekräine-special is de 34e aflevering van de populaire politieke talkshow Politiek in de Pol in Diepenheim. Presentatie is in handen van Hans Verbeek.