Bees Are Few

79

Een bijzondere kijk op biodiversiteit en kunst
Rondleidingen door Tuinen van Diepenheim
Als er weinig bijen zijn, is er dan nog wel een tuin? Deze vraag staat centraal in het werk ‘If bees are few…’ (2013), van het kunstenaarsduo Jimini Hignett en Doris Denekamp. De discussie over de groeiende bijensterfte vormde de context voor het project dat bestaat uit een tuin met zeven bijzondere bijenkasten langs de Boven-Regge in Diepenheim. De vraag lijkt actueler dan ooit. Kunstvereniging Diepenheim heeft daarom rondom dit buitenkunstwerk een activiteitenprogramma samengesteld.
Het nieuwe project ‘Bees are few! in Diepenheim’ wil de oorzaken van de bijensterfte opsporen en maatregelen treffen. Verschillende partijen hebben hun krachten gebundeld. Met als doel het vergroten van de biodiversiteit in het gebied, om zo de bijensterfte tegen te gaan en meer bewustwording van en betrokkenheid bij biodiversiteit op te wekken bij een breder publiek.
In juni, juli en augustus vinden er rondleidingen plaats waarbij er een verbinding wordt gelegd tussen biodiversiteit en kunst. Houd kunstvereniging.nl en de Facebookpagina van Kunstvereniging Diepenheim in de gaten voor de precieze data.