Basement Press Diepenheim grafische werkplaats voor lithografie

120

Wist u dat Basement Press Diepenheim de enige kunstenaarswerkplaats in Nederland is die gespecialiseerd is in steendrukken, de lithografie. Basement Press Diepenheim werd op initiatief van de Kunstvereniging Diepenheim door Willem Oudenampsen en Aad Hekker ingericht in de kelders van de Werkplaats Diepenheim. De Werkplaats Diepenheim is een multidisciplinaire maakplek voor theater, muziek en beeldende kunst.

BPD is een grafische werkplaats voor beeldend kunstenaars en studenten fine art. Wij organiseren masterclasses & workshops lithografie. Wij wijzen kunstenaars op de unieke beeldende mogelijkheden van de lithografie en kunnen hen daarbij technisch begeleiden. Vanuit onze unieke positie wil BPD internationaal kenniscentrum zijn op het gebied van de lithografie. Maar BPD trekt zijn neus niet op voor de amateurkunst: via de workshops bieden wij iedereen die kennis wil maken met deze mooie grafische techniek onze kennis en faciliteiten aan. Ook willen we basisschoolleerlingen en leerlingen aan basis- en voortgezet onderwijs uit de regio in contact brengen met de litho.

En de kunstliefhebber? Die is ook van harte welkom. Wij bouwen gestaag en selectief aan een hoogwaardige collectie grafische kunst die in eigen prentenkabinet te zien is. Wij verkopen prachtige bladen grafiek voor prijzen van € 90 tot ongeveer € 500. Sinds onze oprichting in 2016 verschenen prenten van onder meer Arno Kramer, Remco Dikken, Nour-Eddine Jarram, Caren van Herwaarden, Hanneke Francken, Kim Habers & Rinke Nijburg. Wil je een collega, een familielid, een geliefde een prent cadeau doen? Wij hebben grafiekbonnen. De gelukkige ontvanger zoekt en vindt zelf het werk dat hem aan staat.

Benieuwd? Zie: www.basementpress.nl.