Bakkerij Nollen 100 jaar en is nu Hofleverancier!

102

Bakkerij Nollen bestaat inmiddels 100 jaar en vierde dat met familie en medewerkers. Ook Burgemeester Nauta was aanwezig en met een bijzondere mededeling. 

Op zaterdag 20 november blikte men even terug naar het jaar 1921, het jaar waarin de twee echtelieden Theo en Johanna Nollen besluiten een bestaande bakkerij in Hengevelde over te nemen. Theo zegt zijn baan in loondienst op en gaat met zijn Johanna de grote uitdaging aan. En dat was geen verkeerde keuze is gebleken.

In 1945 nam zoon en naamgenoot Theo samen met zijn echtgenote Mieny de bakkerij over. En misschien nog wel meer dan het bakkersambt zat de handel in zijn bloed. Hij zat niets liever dan op de weg om de bakkersartikelen in het dorp en de omgeving aan de man te brengen. 

Huidige eigenaar Vincent, groeide op in de bakkerij. Als kleine jongen leerde hij er niet alleen lopen, hij leerde er ook de fijne kneepjes van het vak. Waar de voorkeur van zijnvader Theo lag bij het venten, het handel drijven, lag zijn voorkeur veel meer bij het bakken zelf.

Antoinette, de vrouw van Vincent werkt ook al jaren mee in het bedrijf en vormt samen met Vincent de derde generatie van het bedrijf. Zonen Ties en Wout zouden eventueel de vierde generatie in het bedrijf kunnen worden.

Nollen heeft nu 16 winkelvestigingen in Twente en daarbuiten en een prachtige, toekomstbestendige bakkerij in Hengevelde.

Ook worden hun bakkersproducten verkocht in menige supermarkt in Twente, zoals ook bij “onze” Spar in Diepenheim.

Op het gebied van maatschappelijk ondernemen laat Bakkerij Nollen zich ook zien. Niet alleen lokale verenigingen en instellingen kunnen rekenen op materiële of financiële steun, ook regionale en incidenteel mondiale initiatieven worden gesteund door sponsoring en donaties. Mooi is ook de deelname aan het initiatief Too Good To Go ter voorkoming van voedselverspilling.

Maar ook is er het opleidingstraject dat begin vorig jaar is gestart in samenwerking met een aantal gemeenten waarbij uitkeringsgerechtigden een kans krijgen om intern een opleidingstraject te volgen. Een aantal kandidaten heeft inmiddels met succes dit traject afgerond en een mooie baan binnen dit prachtige bedrijf gevonden.

Burgemeester Nauta kon haar bezoek afsluiten met de mooie woorden: Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd om Bakkerij Nollen te onderscheiden met de Koninklijke Beschikking Hofleverancier.

Een prachtig gebaar voor dit mooie familiebedrijf met de roots in Hof van Twente.