AutoMaatje Hof van Twente zoekt chauffeurs. Iets voor jou?

50

De vervoerdienst AutoMaatje Hof van Twente draait al bijna 3 jaar in de Hof. Met de 55 vrijwilligers die het project runnen, worden veel inwoners blij gemaakt met het verzorgen van ritten naar dokter, kapper, familie etc.

Chauffeur van het eerste uur Hans: “Het is echt leuk vrijwilligerswerk. Mensen voelen zich direct vertrouwd, dus elk ritje is niet alleen zinvol maar ook nog eens gezellig”. Chauffeur Johan beaamt dit: “Het is gewoon leuk om met de mensen om te gaan. Als chauffeur heb je daarnaast ook de vrijheid om nee te zeggen tegen een ritje. Die vrijheid is mooi”.

In 2022 zijn al bijna 600 ritten verreden. De ritplanning wordt verzorgd door vrijwillige planners. Carol is planner vanaf -bijna- het eerst uur: “Het leukst zijn de ritten die een uitdaging zijn, als dat dan lukt is dat extra fijn. Daarnaast kunnen we extra aandacht geven als mensen bellen, sommige mensen vertellen aan de telefoon al heel veel. Wij bieden dan een luisterend oor. Ik geniet echt van dit vrijwilligerswerk!”

Op dit moment zoekt AutoMaatje vooral chauffeurs die in de eigen woonplaats ritjes willen verzorgen. Bijvoorbeeld iemand moet naar de tandarts, maar kan er niet meer zelf naar toe fietsen. Of iemand wil naar familie aan de andere kant van het dorp en kan er niet meer zelf komen. Als je chauffeur van AutoMaatje geef je je eigen beschikbaarheid op en je mag wanneer je gebeld wordt voor een ritje ook altijd nog nee zeggen als het toch niet uitkomt. Je hebt geen vaste tijden die je rijdt.

Meer weten? Bel Evelien van Salut 06-54932768 of mail  evelien@salut-welzijn.nl