Annie en Tonnie: Supporters van Helemaal Groen

143

In deze coronaperiode zochten Annie en Tonnie Vehof afleiding in de buitenlucht, omdat ze zich al jaren ergeren aan blikjes en plastic in bermen, zijn ze sinds oktober 2020 actief met het rapen van zwerfvuil.

Met de fiets gaan de zwerfvuilophalers op pad. Gewapend met een grijper, veiligheidshesje, vuilniszakken en werkhandschoenen wordt er zwerfafval geraapt. Gemeente Hof van Twente stelt het materiaal beschikbaar en medewerkers van Gildebor halen het door hen  ingezamelde zwerfafval dan weer op.

Annie en Tonnie zijn onder andere actief in bermen en sloten langs de Goorseweg en Lochemseweg (buitengebied). Zelfs de Rondweg langs het Twentekanaal tussen afslag Diepenheim en Goor wordt afgestruind. Het ingezamelde zwerfvuil daar is enorm; kennelijk draaien automobilisten het raampje nonchalant open en mieteren het afval in de berm.

Dankzij een tip van Gerrie Klein Blumink, die zwerfvuil raapt in de Veldhoek, maken Annie en Tonnie handig gebruik van de app van Helemaal Groen. Deze app is bedacht door dierenarts Jaap de Boer uit Geesteren. Helemaal Groen heeft als doelstelling de omgeving schoon te maken en te houden van zwerfvuil.

Dit is de top vijf van het meest door Annie en Tonnie ingezameld zwerfvuil: Red Bull blikjes, bierblikjes, plastic colaflesjes, koffiebekertjes en sigarettenpeuken.