Alzheimer café Goor

41

Op dinsdag 31 januari van 19:15 tot 21:00 uur is er weer een Alzheimercafé in de Reggehof. Het thema van deze bijeenkomst is `Bewegen en Dementie ` Hoe belangrijk is bewegen en wat kan je thuis doen? En er is mogelijkheid om ervaringen te delen. De toegang is gratis, inclusief een kopje koffie/thee.

Voor mensen met Dementie is bewegen belangrijk. Dansen is bewezen effect te hebben op stressreductie, sociale interactie, hersen-plasticiteit en het welzijn in het algemeen. Het bevordert de conditie, de soepelheid, de coördinatie, en geeft plezier. Vooral als de muziek herkend wordt, brengt het levensvreugde. Net als het samen bewegen. Sabine Woertman is docent en komt deze avond vertellen over hoe belangrijk bewegen is en hoe je dit thuis kan toepassen. Zo worden bijvoorbeeld de effecten van Dementie vertraagd als gevolg van dansen. Zij geeft praktische tips en oefeningen voor iedereen, ook voor diegene die in een rolstoel zitten.

Ben je betrokken bij de mens met dementie en/of wil je meer weten van dit onderwerp? Je bent van harte welkom op 31 januari bij de Reggehof in Goor. De zaal is open vanaf 18.45u.

Het volgende Alzheimer Café is op 28 maart 2023.

Meer weten? Bel Salut 0547-260053, app 06-2089 4999 of mail info@salut-welzijn.nl.