Agent, mag ik u wat vragen?

45

Maar natuurlijk! Hulp verlenen aan hen die deze behoeven. Dat staat in artikel 3 van de Politiewet. Naast het handhaven van de rechtsorde zijn wij er ook voor andere zaken zoals vragen, verzoeken en andere niet ordegerichte taken.
Denk bijvoorbeeld aan verkeersongevallen. Naast een mogelijk onderzoek hoort daar ook een stuk hulpverlening bij. In eerste aanleg de daadwerkelijke fysieke inzet. Maar wat ook belangrijk is, is de ondersteuning van betrokkenen na die tijd. Getuigen, gewonden en eventueel nabestaanden. Allemaal slachtoffers die door zo’n incident misschien wel hun leven op de kop hebben staan. Dit heeft allemaal zorg nodig.
Binnen ons team is hiervoor een opgeleide collega die in de rol van familieagent deze zorg op zich neemt. Een taak die veel kennis en inlevingsvermogen vraagt. Je hebt namelijk te maken met procedures, maar vooral met het leed van alle betrokkenen. Een taak die hét verschil kan maken in de verwerking van een ongeval. Een taak die voor veel politieagenten ook hét verschil maakt in hoe zij hun werk willen uitvoeren.
Namelijk dicht bij de burger staan, er voor hen zijn. In moeilijke tijden die hulp kunnen bieden die nodig is. Dat maakt ons werk zo mooi.

Jordy Scheggetman

Wijkagent Diepenheim