Aftrap jubileumjaar VV Diepenheim

180

Op 29 december 1929 werd DSV opgericht door de heren Gerrit Hazekamp, Albert Bouwmeester, Reint Kiffen en Ap Floor.
De allereerste wedstrijd van DSV werd gespeeld op de Hoge Weide nabij kasteel Warmelo, niet veel later verplaatste men naar de “Vetweide” aan de Krommedijk van de familie Roelofsen, waar maar liefst 33 jaar werd daar gestreden om de punten.
In 1963 verhuisde men naar de Goorseweg naast hotel Roelofsen met een extra veld aan de Quantstraat omdat de vereniging groeide en onvoldoende ruimte had op dit terrein. In 1977 stemde de ledenvergadering in met de ontwikkeling van plan De Koppel, het huidige sportcomplex, waar men vanaf november 1980 voetbalt en inmiddels onder de naam VV Diepenheim.
Tot zover het verleden, het “douchen” in de sloot en meer anekdotes uit deze tijd, zijn prachtig beschreven in de boekjes van Wim Rietman.
Koppel 2.0 dat was een aantal jaren geleden de aftrap om een kunstgrasveld te realiseren op de Koppel, Diepenheim was de enige kern in de Hof die hier nog niet over kon beschikken, ondanks deze “rechtsongelijkheid” kostte het de commissieleden nog heel veel bloed, zweet en tranen om de wethouder en de raad ervan te overtuigen waarom ook Diepenheim kunstgras zou moeten hebben.
Uiteindelijk viel de beslissing de goede kant op, echter wel met een tegenprestatie, VV Diepenheim leverde een veld in, zodat deze beschikbaar gesteld kan worden als Ontmoetingsplek de Koppel.
Na veel werk door vrijwilligers en het bedrijf wat uiteindelijk het kunstgrasveld heeft aangelegd kon er dit seizoen voor het eerst op gespeeld worden. De officiële opening moest nog even op zich laten wachten tot 8 juni 2019, de aftrap van de festiviteiten in het kader van het 90-jarig bestaan van de club.
Dat het veld al goed te bespelen is, blijkt wel uit het feit dat de dames zowel najaarskampioen als voorjaarskampioen zijn geworden en het 1e elftal vorige week promoveerde naar de 4e klasse en veel punten op deze moderne mat zonder het zwarte rubber behaalden. Diepenheim is trendsetter in de Hof door een kunstgrasveld te hebben aangelegd zonder het rubber waar veel over te doen is de laatste tijd.
Na de toespraken van voorzitter Karin Vrielink, die de vele vrijwilligers, Henk en Jo Wegereef voor de sponsoring van het scorebord, Nijha BV voor de sponsoring van de dugouts, de seniorenvereniging Diepenheim voor de bijdrage aan de stoeltjes en de club van 50 voor de bijdrage, had bedankt, want zonder deze financiële bijdragen en “handjes” was dit kunstwerk nooit gerealiseerd, gaf zij het woord aan wethouder Harry Scholten van de gemeente Hof van Twente. De wethouder gaf aan dat de club trots kan zijn op het resultaat en dat dit mede door de vasthoudendheid van de commissie uiteindelijk toch gelukt is.
Vrijwilligers zijn en blijven heel belangrijk voor een vereniging, hierdoor was het o.a. mogelijk dat er naast het kunstgrasveld een 7×7 panna veld aangelegd kon worden voor de jeugd van Diepenheim en waar door de jeugd op getraind kan worden.
Dat het oude veld 2 ingericht gaat worden als Ontmoetingsplek voor Diepenheim noemt de wethouder terecht een mooie ontwikkeling voor het hele “dorp”.
Dit multifunctionele park in wording, zal een ontmoetingsplek worden die educatie, natuur, cultuur, sport en kunst met elkaar verbindt.
Na al deze mooie woorden werd het veld officieel geopend en na de huldiging van het damesteam en het 1e elftal voor de promotie, nam vervolgens de jubileum commissie de regie van deze dag weer over.
Voor jong en oud was er een zeer gevarieerd programma, met drankje en hapje zoals we gewend zijn bij de VV Diepenheim. Zowel kinderen als volwassenen konden zich meten op het voetbal dartsbord, het levend voetbalspel en wie heeft er het hardste schot.
Langzaam verplaatste het feest zich naar binnen waar gezellige muziekklanken te horen waren en een optreden van een artiest.
Het bleef nog lang onrustig in het Stedeke en we kijken alweer uit naar de volgende activiteiten maar uiteraard ook naar een vervolg van de invulling en start van de ontmoetingsplek.

Rob Zwiers