Adoptieplan ‘Hof voor de Steenuil’

83

Steenuil van grote waarde voor ‘toekomstbestendig erf’

Donderdag 11 mei verricht wethouder Wim Meulenkamp tijdens de inloopavond voor erfeigenaren in het buitengebied de officiële aftrap van het adoptieplan ‘Hof voor de Steenuil’. Symbolisch wordt een nestkast voor steenuilen gepresenteerd, maar de echte aftrap is vooral het uitleggen van de waarde van ‘de steenuil’ voor erven in het buitengebied.

Met ‘Hof voor de Steenuil’ wil de gemeente investeren in natuur, landschap en biodiversiteit en daarbij intensief samenwerken met Landschap Overijssel, Stichting Hofvogels, IVN Diepenheim, IVN Markelo en de Heeckerenschool. De steenuil is symbolisch geadopteerd, omdat steenuilen alleen kunnen leven in een landschap dat rijk is aan bloemen, insecten, dieren en vogels. De steenuil was vroeger een typische vogelsoort voor deze streek maar is, door verschraling van het landschap, inmiddels een bedreigde soort.

Inloopavond in gemeentehuis

Tijdens de inloopavond ‘Avond voor het Toekomstbestendige Erf’ staan vrijwilligers van de Stichting Hofvogels en de IVN’s Diepenheim en Markelo klaar met uitgebreide informatie over de aanpak van ‘Hof voor de steenuil’. De inloopavond start om 19.30 uur en vindt plaats in het gemeentehuis te Goor. Tijdens de avond kunnen erfbewoners zich verder uitgebreid laten informeren over de mogelijkheden die er zijn om hun erf toekomstbestendig te maken. Voor meer informatie zie www.HofvanTwente.nl. <<