Adopteer een  (kiem) boom uit de boomzadenbieb

71

Inwoners kunnen gratis een (tamme) Kastanje adopteren en zelf opkweken via de werkgroep Bomen van de Groene loper Hof van Twente en Hofkracht. Surf naar https://groeneloperhofvantwente.nl/adopteer-een-kiemboompje/ en vraag snel kiem-boom(pjes) aan.

Op 17 maart, de Nationale Boomfeestdag, rijden leden van de werkgroep langs de adressen die zaailingen van o.a. (Tamme) Kastanje hebben aangevraagd en leveren de geprepareerde zaailingen corona proof af.

De actie is bedoeld om aandacht te vestigen op het feit dat Hof van Twente niet alleen nog groener kan, maar ook moet. Ina van de Riet: “Het is niet goed gesteld met de biodiversiteit in onze gemeente. Daarom hebben we een grotere verscheidenheid aan bomen en planten nodig. Daar komen meer soorten insecten en dus meer verschillende vogels op af. Samen met inwoners willen we de Hof van Twente actief en betrokken GROEN maken en ervan genieten!”

Vorig najaar vroeg de werkgroep aan de inwoners van Hof van Twente om zaden en noten te verzamelen uit tuin en bos. Op verschillende plekken stonden manden waar mensen hun toekomstige bomen konden inleveren. Kastanjes, hazelnoten en walnoten vonden hun weg naar de verzamelpunten. “Deze zaden en noten hebben we laten kiemen bij de Stadslandbouw Hof van Twente. Ze zijn nu klaar om in pot of in de volle grond op een beschutte plaats met schaduw uit te groeien tot een boompje”, aldus Van de Riet.

Via de website van de groene loper Hof van Twente kunnen mensen hun adoptie-boompje(s) adopteren. Door het formulier in te vullen met naam en adres weten de bezorgers waar ze de zaailing moeten afgeven. Per mail ontvangen de aanvragers hoe de bomen in spe behandeld moeten worden om goed tot volwassen bomen uit te kunnen groeien. Wie het eerst komt, die het eerst maalt. Er zijn ruim 150 gekiemde boomzaden te vergeven.