Toeristische én gemeentelijke informatie voortaan vindbaar via www.hofvantwente.nl

77

Kijkt u wel eens op www.hofvantwente.nl? De eerste pagina van die website ziet er vanaf nu anders uit. Wie dit webadres intypt ziet een portal waar twee keuzes mogelijk zijn: toeristische info over Hof van Twente en gemeente-informatie. De ene ‘knop’ linkt naar www.visithofvantwente.nl, de andere naar de gemeentelijke homepage. Burgemeester Ellen Nauta en HofMarketingdirecteur Wilco de Jong zijn beiden blij met deze aanpassing: “Met de nieuwe startpagina worden alle digitale bezoekers van Hof van Twente goed bediend, zowel inwoners als recreanten.”

Tot op heden was www.hofvantwente.nl de URL van de startpagina van de gemeente. Burgemeester Nauta: “Hof van Twente is natuurlijk veel meer dan alleen een gemeentelijke organisatie. Dat geldt voor zowel onze inwoners als onze bezoekers. Ik vind het niet meer dan logisch dat beide groepen goed hun weg kunnen vinden als zij www.hofvantwente.nl intypen.” Wilco de Jong vult aan: “We zijn hier heel blij mee. Met deze URL is de toeristische informatie over onze mooie gemeente nog beter vindbaar. Dat geldt voor toeristen van buiten Hof van Twente, maar zeker ook voor inwoners die er op uit willen in hun eigen gemeente.”

Vindbaarheid De websites www.visithofvantwente.nl en van de gemeente blijven net zo goed vindbaar en bereikbaar als voorheen. Degenen die gericht op zoek zijn naar gemeentelijke informatie, bijvoorbeeld voor een paspoort of rijbewijs, zoeken in meer dan de helft van de gevallen via Google. Deze mensen worden direct naar de juiste pagina geleid. Voor de toeristische info geldt dat de huidige sites en URL’s allemaal blijven bestaan. Op Youtube staat een filmpje waarin wordt uitgelegd wat er veranderd is.