4 Initiatieven coaches bieden namens Provincie Overijssel eerste hulp bij initiatieven

33

Vanaf nu heten de 4D-makelaars, initiatieven coaches. Regionale initiatieven in Overijssel krijgen van hen een duwtje in de rug. Zij stimuleren en helpen inwoners die initiatief willen nemen voor een fijne buurt en een aantrekkelijke leefomgeving. “Het gaat daarbij om ideeën die te maken hebben met gezondheid, vitaliteit, buurthuizen, maatschappelijke initiatieven, vrijwilligers of een inclusieve samenleving”, vertelt Lidy Noorman initiatieven coach in de regio Twente.

 4D-makelaars heten vanaf nu initiatieven coach

De afgelopen jaren waren er vijf 4D-makelaars actief in Overijssel. Zij hielpen zo’n 775  initiatiefnemers in Overijssel. Sinds dit jaar zijn de 4D-makelaars onderdeel van het team sociale kwaliteit van de provincie. Dat was het moment om een frisse start te maken. Gedeputeerde Roy de Witte: “De naam initiatieven coach drukt meer uit wat de provincie Overijssel wil stimuleren: initiatieven van inwoners. Er zijn de afgelopen jaren zulke mooie dingen ontstaan! “Er zijn de afgelopen jaren zulke mooie dingen ontstaan! Neem de speeltuin in Hasselt. Daar is met een bijdrage van de provincie en inzet van de 4D-makelaars én de gemeenschap een geweldige waterspeelplek gekomen. Of het Mountainbike Netwerk Salland. Daar is een mountainbikeroute door stedelijk gebied aangelegd. En dat blijkt uniek te zijn in Europa. Zoiets verzin je niet achter je bureau, maar wordt bedacht in de samenleving. En daar gaan we, onder een nieuwe naam, enthousiast mee verder”, aldus Roy de Witte, gedeputeerde van Overijssel. De aanpak én de doelen blijven hetzelfde.

Eerste hulp bij initiatieven

Inwoners bedenken samen de mooiste initiatieven om hun omgeving mooier te maken. Want inwoners weten zelf het beste hoe zij hun omgeving aantrekkelijk willen houden of maken.

In vier regio’s in Overijssel geven onze initiatieven coaches bewonersinitiatieven ondersteuning met informatie, nuttige contacten en hulp bij het vinden van subsidies en fondsen.

Heeft u ideeën die te maken hebben met gezondheid, vitaliteit, buurthuizen, maatschappelijke initiatieven, vrijwilligers of een inclusieve samenleving, maar weet u niet goed wat u er mee kan? Neem dan contact op met Lidy Noorman. Zij is initiatieven coach in Twente. Haar contactgegevens staan op www.overijssel.nl/initiatieven.