35 kilometer bloemrijke akkerranden in Hof van Twente

95

Vorig jaar startte de gemeente met de actie bloemrijke akkerranden en vanwege het succes wordt de actie dit jaar herhaald. Bloemrijke akkerranden hebben veel voordelen voor de boer, de natuur en de omgeving. Agrariërs maar ook particulieren met gras- of akkerbouwland kunnen meedoen aan de actie.

35 kilometer bloemen
In samenwerking met agrariërs in Hof van Twente, Hooltwark, Landgoed Twickel, Markelokaal, Duurzaam initiatief Markelo Noord en de gemeente wordt 35 kilometer aan bloemrijke akkerranden aangelegd in de gemeente. Deze akkerranden bestaan uit verschillende inheemse soorten bloemen zoals kamille, klaproos en korenbloem. Ze bieden voedsel en veiligheid voor insecten en boerenlandvogels die het tegenwoordig erg zwaar hebben. De insecten zorgen voor bestuiving en natuurlijke bestrijding van plagen op het boerenland. En natuurlijk zien de bloemenranden er prachtig uit!

Regeling bloemrijke akkerranden
Voor het inzaaien van de akkerranden is een vergoeding beschikbaar. Mensen die gras- of akkerbouwland in gebruik hebben kunnen meedoen aan de regeling via www.hofvantwente.nl/pilot-akkerranden. Voor het budget van de regeling geldt: op is op.

Meten effecten op biodiversiteit
De gemeente gaat de effecten op de biodiversiteit van de akkerranden meten en de ervaringen met de deelnemers delen.

Meer Informatie
Voor vragen en meer informatie kunt u contact opnemen met Martijn Aalbrecht via 0547 – 585 85 of via e-mail m.aalbrecht@hofvantwente.nl.