35 jaar Wereldwinkel Goor

74

7 oktober 1988 opende Wereldwinkel Goor haar deuren. Het toenmalige bestuur durfde de stap te zetten om het pand aan te kopen. 35 jaar later blijkt dit een vooruitziende blik te zijn geweest, want waar veel Wereldwinkels de deuren moeten sluiten vanwege economische redenen kan de winkel in Goor zich nog steeds handhaven.

De doelstelling van de wereldwinkel van de, zoals deze in de statuten van de Vereniging Wereldwinkel is omschreven bereiken we door producenten in derdewereldlanden een beter bestaan te geven.

Doordat veel supermarkten inmiddels ook Fairtrade-producten verkopen kan Wereldwinkel Goor zich steeds meer richten op non-food producten. In de winkel is een breed assortiment van allerlei mooie cadeauartikelen te koop.

Niet voor niets wordt de winkel ook wel “de cadeauwinkel van Goor” genoemd. Veel Hof van Twentenaren, maar ook toeristen, weten de weg naar de winkel in het centrum en op een prachtige locatie in Goor te vinden.

Enthousiaste vrijwilligers zorgen ervoor dat de winkel er mooi en verzorgd uitziet en zijn van dinsdag tot zaterdag aanwezig  om met kennis van zaken en klantvriendelijk de diverse producten te verkopen.

Zaterdag 7 oktober a.s., wordt het 35jarig bestaan gevierd. Vanaf 10.00uur bent u van harte welkom in ons pand aan de Grotestraat 68 in Goor.

Van 14.00-16.00 uur zal er muziek zijn: Slagwerkgroep o.l.v. Erik Broeke.

Bo Cornelissen zal ’s-middags vertellen over het belang van eerlijke handel voor handwerkers in Kenia en andere ontwikkelingslanden. Met informatie over duurzame reizen en de producenten.

De hele dag van 10.00-17.00 uur is iedereen welkom.

Naast muziek zal er informatie over de achtergrond van eerlijke handel gegeven worden en tijd en plaats voor ontmoeting en herkenning zijn.

Een kopje koffie, thee of een andere versnapering staat voor u klaar.

In de loop der jaren hebben we met vele vrijwilligers mogen samenwerken aan een goedlopende Wereldwinkel. Helaas is het niet mogelijk om eenieder persoonlijk uit te nodigen. Ben je vrijwilliger geweest, voel je welkom om met ons herinneringen te delen.