20 jarig jubileum Pitch&Putt Twente in Diepenheim

52

Op 11 juni 2004 opende wethouder Eshuis van de gemeente Hof van Twente de Pitch&Putt Golfbaan in Diepenheim. Op het voormalige agrarische bedrijf, waar Anita’s ouders boer, waren werd een nieuwe uitdaging aangegaan. Zonder kennis van golf en ook geen ervaring in de horeca waagden Harrie Jansen en Anita Eijsink de sprong in het diepe. Harrie als full-time job en Anita sprong bij, naast haar baan als leerkracht die ze altijd heeft aangehouden
De eerste jaren verliepen zeer goed, met een toestroom van vele mensen die met name kwamen voor een personeels- , vrienden of familiefeest werd het Pitch&Putt Golf bekend in de regio.
De sporters kwamen in het begin met mondjesmaat en de competitie werd gespeeld met 6 mensen, met name familieleden die nog gebeld worden om voldoende deelname te hebben. Dit is nu inmiddels uitgegroeid tot een gezellige maandagavond competitie met een deelname van zo’n 35 spelers.
In de loop der jaren werd het bedrijf uitgebreid met diverse andere activiteiten. In 2010 werd met Voetgolf gestart. In 2013 werd de eerste escaperoom geopend en later in 2020 Axe Throwing (bijlgooien) en Lumberjack games (houthakkersspelen).
Spannende tijd was de coronaperiode waar het bedrijf tijdelijk dicht moest en er geen horeca bedreven kon worden. Harrie vertelt: “We gingen door een diep dal maar hebben het gered.”
De basis bleef en zal ook altijd Pitch&Putt Golf blijven en het aantal abonnementhouders is gegroeid naar ca. 100.
Het recreatiebedrijf is inmiddels in de gehele regio Twente/Achterhoek bekend als een mooie uitgaanslocatie voor sportieve ontspanning. Op jaarbasis worden, naast de abonnementhouders, 25.000 bezoekers ontvangen.
Het 20-jarig jubileum wordt dinsdag 11 juni gevierd met een jubileum-toernooi voor de abonnementhouders.
Meer informatie over Pitch&Putt Twente is te vinden op de website www.pitch-putt-twente.nl