Genomineerden Hoffelijkheidsprijs 2023 bekend!

103

De genomineerden voor de Hoffelijkheidsprijs 2023 zijn bekend. In juni heeft HofMarketing de inwoners van de Hof gevraagd zijn of haar held aan te dragen in de categorieën: Wonen, Werken, Recreëren en HELD van de Hof.

Jury
Op donderdag 29 juni is de jury bijeen gekomen. De jury, welke bestaat uit zes personen, één afgevaardigde per kern, heeft punten verdeelt over alle inzendingen. Hier zijn per categorie drie genomineerden uit gekomen.

De genomineerden

Categorie Wonen:
Voedsel Veur Mekaar Bentelo
Repair Café Goor en Delden
Stichting Hofvogels

Categorie Werken
GreenClip
Rent-a-Tent
Brian Kuipers

Categorie Recreëren
Buitenplaats Vinckeboom – Diepenheim
Sprookjespad – Bentelo
Kinderdroomplek Het Kukelnest – Goor

HELD van de Hof
Paul Gelen – VrijmiGOAL
Tesse Boers
Elastiekenkoers

Stem nu!
Stemmen kan van 22 juli t/m 1 september. Ga naar www.hofmarketing.nl en vul het formulier of stem offline gestemd via het formulier dat in het Hofweekblad staat.

Toelichting over de genomineerden:

Categorie Wonen:
Voedsel Veur Mekaar – Bentelo
o De vrijwilligers verbouwen onder begeleiding hun eigen groenten, fruit, kruid en aardappels.
Repair Café Goor en Delden
o Deskundige vrijwilligers, met reparatiekennis en – vaardigheden op allerlei terreinenzetten zich in om (samen) te repareren.
Stichting Hofvogels
o Vrijwilligers zetten zich in voor behoud van de natuur en biodiversiteit in de Hof.

Categorie Werken
GreenClip
o Innovatief idee, waarbij een mooie samenwerking met Twente Milieu tot stand kwam en de eerste 5000 clips gratis zijn uitgegeven aan inwoners.
Rent-a-Tent
o Nationaal toeristisch bedrijf, runt met personeel en vrijwilligers al meer dan 35 jaar de top van de campingsector.
Brian Kuipers
o Rasechte ondernemer uit Hengevelde, die niet alleen voor zichzelf onderneemt maar altijd klaar staat om collega ondernemers te helpen. Zo heeft hij meerdere bedrijven geholpen aan noodlocaties na flinke tegenslagen. Staat altijd met raad en daad klaar voor het dorp.

Categorie Recreëren
Buitenplaats Vinckeboom Diepenheim
o Een hoogwaardige, duurzame recreatiebestemming gericht op de natuur, waar wordt gewerkt, verbleven, geoogst, genoten en geleerd.
Sprookjespad Bentelo
o Initiatief van inwoners in samenwerking met Spoolder Proeven & Proosten.
Kinderdroomplek Het Kukelnest – Goor
o Een vast gegeven in Goor, welke deels door vrijwilligers wordt gerund en tevens een plek is voor dagbesteding. Blijft innoveren en is onlangs van start gegaan met hun Masterplan.

HELD van de Hof
Paul Gelen – VrijmiGOAL
o De “VrijMiGoal” van ondernemers, als middel tegen de eenzaamheid in de samenleving. Niet alleen voor mensen die eenzaamheid ervaren, maar ook voor het bedrijfsleven om hun Maatschappelijke Betrokkenheid te tonen.
Tesse Boers
o Tesse Boers (18 jaar) is in het afgelopen seizoen Italiaans kampioen doven-zaalvoetbal geworden en speelt op Europees niveau.
Elastiekenkoers
o De Elastiekenkoers, een koerstocht met een lengte van ongeveer 180 kilometer en ruim 200 deelnemers, staat bekend om zijn inzet voor een goed doel binnen de Hof van Twente.

Over de Hoffelijkheidsprijs
De Hoffelijkheidsprijs gaat over positieve ontwikkelingen in Hof van Twente en over mensen die aandacht verdienen omdat ze iets betekenen voor zijn haar omgeving.