Eieren zoeken, Smokkelen en Dieka

84

Eieren, Smokkelen en Dieka

Bijna 150 kinderen, 634 beschilderde eieren en 2 paashazen vormden 2 april de basis voor het eierenzoeken voor de groepen 0 t/m 5. Na de traditionele palmpaasoptocht, voorafgegaan door de Harmonie Diepenheim, was het Sterrenbos toneel van een verwoede strijd om wie de meeste eieren vond. Na afloop waren er prijsjes voor de winnaars en voor alle kinderen een verrassingsei.

Een week eerder ging het niet om zoeken, maar juist om stiekem smokkelen: voor 45 kinderen uit groep 7 t/m 2e klas organiseerde Nooitgedacht samen met Jeugdsoos Why Don’t Cha een smokkeltocht in en rond Diepenheim. In het pikdonker moesten de groepjes hun voorwerpen veilig terugbrengen.

En op 14 april konden de kinderen van groep 7 t/m 2e klas de dansvloer op! Onder het mom van “Downtown goes to…” bezochten ruim 50 kinderen en meer dan 20 ouders Dieka! Voor de normale openingstijden gingen de deuren al open voor de ‘Deepse jeugd’, kregen ze een rondleiding langs de verschillende zalen en kon de dansvloer uitgeprobeerd worden.

Ook de komende maanden worden er weer verschillende activiteiten georganiseerd. Zo is er 9, 10 en 11 juni het jaarlijkse kampeerweekend en organiseert Nooitgedacht 20 t/m 23 juni de wandelvierdaagse.

P.S.: Het gerucht gaat dat er nog één ei niet is gevonden. Dus mocht u deze zomer het bos in gaan, geef uw ogen goed de kost…