Voorzitterswisseling Dierenambulance Hof van Twente

89

Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan. Minie Koekkoek heeft zich jarenlang ingezet als voorzitter van de Stichting Dierenambulance Hof van Twente, maar heeft op woensdag 15 maart het stokje overgedragen aan Rob Oosterom. Minie vond het tijd om haar groene vingers (die inmiddels bijna standaard zwart zijn van de aarde) meer tijd te geven in haar moestuin en om nieuwe dingen te ontdekken.

Minie trad toe tot het bestuur op 30 oktober 2020 en heeft een grote rol gespeeld in het (her)opbouwen van de stichting. Zo heeft Minie ervoor gezorgd dat de naamsbekendheid vergrootte en het stoffige imago verbeterde. De stichting is dankzij Minie uitgegroeid tot een goedlopende, financieel gezonde organisatie waar professionaliteit en vertrouwen een belangrijke rol spelen. En laten we niet vergeten dat er mede dankzij haar een erg professionele dierenambulance gerealiseerd is waar alle benodigde materialen in te vinden zijn.

 Hulp bieden voelt goed

Op 27 februari 2021 meldde Rob Oosterom zich aan als vrijwilliger bij de dierenambulance waar hij na een kennismakingsgesprek is toegetreden tot het team. Inmiddels rijdt Rob al ruim twee jaar op de dierenambulance en heeft hij de nodige ervaring opgedaan. Rob heeft passie voor dieren en vindt zich in de visie en missie van de dierenambulance: ook dieren hebben recht op goede zorg en als vrijwilliger van de dierenambulance maak je dit (mede) mogelijk.

Rob: “Ik vind het leuk om allerlei verschillende soorten mensen te ontmoeten en kom met de dierenambulance op plekken waarvan ik het bestaan niet kende. Het geeft mij een goed gevoel wanneer ik een ziek of gewond dier naar de dierenarts of opvang kan brengen en later teruggekoppeld te krijgen dat het goed gaat met het dier. Natuurlijk maak je ook minder prettige dingen mee, maar ook dat hoort erbij en ik kan me berusten in de gedachte dat er dan echt alles aan gedaan is om een dier te helpen”.

Rob maakt het zijn missie om de dierenambulance waar nodig verder te professionaliseren en het doel om dieren in nood te helpen voorop te blijven stellen.

 Help ook dieren helpen

Nog altijd is de Stichting Dierenambulance Hof van Twente op zoek naar nieuwe vrijwilligers die zich ook willen inzetten om dieren in nood hulp te bieden. Heb jij nou tijd over en lijkt het je wat om dieren in nood te kunnen helpen? Stuur dan een e-mail naar info@dierenambulance-hofvantwente.nl. Hoewel chauffeurs op de dierenambulance uiteraard een rijbewijs dienen te hebben, kun je je ook aanmelden als bijrijder wanneer je geen rijbewijs hebt, want ook bijrijders zijn hard nodig. Behalve dat samen rijden op sociaal vlak veel biedt, is het ook simpelweg onmogelijk bepaalde dieren in je eentje te helpen/vangen.