Gemeentehuis kleurt oranje tijdens “Orange the World”

27

Het gemeentehuis van Hof van Twente kleurt van 25 november tot 10 december oranje, voor Orange the world. Orange the World is de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De campagne vindt ieder jaar plaats van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwentot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag. De dagen daartussen zijn de ‘16 Dagen van Actie’. Inmiddels worden in meer dan 100 landen in deze periode gebouwen of andere objecten oranje uitgelicht, en worden debatten, tentoonstellingen, demonstraties en allerlei andere activiteiten georganiseerd. Hof van Twente zal tijdens deze dagen ook de speciale Orange the world-vlag voeren, om de aandacht voor dit thema kracht bij te zetten.

Jaarlijks wordt een grote groep volwassenen en kinderen slachtoffer van fysiek en/of sexueel geweld. Dit treft ongeveer 5,5% van de Nederlandse bevolking van 18 jaar en ouder. Ook in Hof van Twente komt dit regelmatig voor. Wethouder Hannie Rohaan: “Het gaat daarbij vaak om geweld dat werd gepleegd door iemand uit de (brede) huiselijke kring, zoals een (ex-)partner of huisvrienden. Het gebeurt vaak niet in de openbaarheid. Dat maakt het extra moeilijk om het op te sporen en betekent vaak veel leed en eenzaamheid voor degene die het treft.” 

Thema: Iedereen kan helpen geweld te voorkomen
In 2022 is het thema van de Nederlandse campagne preventie. Voorkom gebruik van geweld. En als je het in je omgeving tegenkomt of vermoedt: meld het dan! Iedereen kan bijdragen aan de oplossing!

Veilig thuis Twente
Hebt u zelf hulp nodig i.v.m. mishandeling in uw eigen omgeving? Neem dan contact op met: Veilig Thuis Twente (VTT): Dit kan gratis via de chat (anoniem) met een medewerker voor advies. De chat is open van 9 tot 17 uur.

U kunt Veilig Thuis Twente ook 24/7 gratis bellen op 0800– 2000. Bij direct gevaar: bel 112!

U kunt ook contact opnemen met de gemeente, specifiek team Zorg (telefoon 0547-858585).