Dit wordt de nieuwe dierenambulance!

58

Met trots en groot genoegen kunnen de medewerkers van de Dierenambulance zeggen, dat het gelukt is een vervangende bus te vinden.

Meerdere mensen hebben meegeholpen in de zoektocht naar een nieuwe dierenambulance, ondanks het kleine budget. Daarvoor is de Stichting iedere betrokkene ontzettend dankbaar. Men is in contact gekomen met een medewerker van Wensink Mercedes-Benz te Apeldoorn. Hij kwam met deze prachtige Sprinter uit Duitsland uit 2016 met slechts een kleine 20.000 kilometer op de teller op de proppen en deed een onweerstaanbaar aanbod.

Naast de kosten voor een bus, moet er natuurlijk ook rekening houden met de kosten voor het interieur. Dat is natuurlijk een belangrijke werkplek en het is dan ook erg van belang dat het veilig is en aan strenge eisen voldoet. Zo mag er bijvoorbeeld geen mogelijkheid zijn voor een dier dat ontsnapt uit de bench. Ook moet het eenvoudig zijn alles hygiënisch en ontsmet te houden; daar dit belangrijk is bij gewonde of zieke dieren.

Dankzij de vele donaties is men al een eind op weg om de koop te realiseren. Echter zijn ze er nog niet en vooralsnog ziet het er naar uit dat er geld moeten worden geleend om de koop en interieurbouw te realiseren. Het is daarom nog steeds mogelijk te helpen middels donaties via website, GoFundMe-pagin of rechtstreeks via IBAN: NL22RABO0110977068. De huidige auto gaat simpelweg niet lang meer mee en om de dieren te kunnen blijven helpen, is er vervoer nodig dat erop berekend is het mooie werk te kunnen uitvoeren op een veilige en hygiënische manier.

De medewerkers zien er ontzettend naar uit de bus compleet met interieur in te mogen wijden en ‘hun dierenambulance’ te mogen noemen. Wanneer het zover is, zal dat bekend worden gemaakt, want ze zijn nu al blij en trots!