Afdrukken

Goud en WK kwalificatie voor Nico Nijkamp

op 18 juni 2012.

goud-nico-nijkamp

Afgelopen zondag reed Nico Nijkamp (66) de Grand Fondo Eddy Merckx, een Cyclosportief wedstrijd over 156 kilometer. De wedstrijd maakt onderdeel uit van de UWCT World Cycling Tour en is één van de 15 kwalificatie evenementen waarin de renners strijden voor een plekje op het WK Cyclosportieven in Zuid-Afrika.

Een jarige Eddy Merckx gaf in Blegny de start van de Gran Fondo die zijn naam draagt. Het pittige nieuwe parcours zorgde voor een spannend koersverloop. In totaal stonden er meer dan 2000 renners aan de start.

Dit jaar was er voor het eerst ook een 65+ categorie, de beste renners per categorie kwalificeren zich voor het WK. Nijkamp deed het uitstekend! Met een moyenne van 28:52 km per uur en een eindtijd van 5 uur 28 minuten en 13 seconden eindigde hij als tweede in zijn categorie en kwalificeerde hij zich voor het WK Cyclosportieven in Zuid Afrika.

De afgelopen maanden stonden voor Nico in het teken van de voorbereiding op het evenement. Het doel leek Goud (Binnenkomen binnen een bepaalde tijdslimiet) maar stiekem hoopte Nijkamp op meer, kwalificatie voor het WK dus. Vele kilometers werden wekelijks gemaakt op de nieuwe ultralichte Orbea fiets en diverse lange tochten werden gereden waaronder de Amstel Gold Race en Luik Bastenaken Luik.

Afgelopen zondag was het dan eindelijk zover, de vorm was goed, de voorbereiding uitstekend en de rit ging perfect. Ruim binnen de limiet voor goud arriveerde Nico met als ultieme beloning, het behalen van zijn doel. De kans dat Nijkamp ook daadwerkelijk aantreedt in Zuid Afrika is klein. "Kwalificatie was het hoofddoel, meer nog dan uiteindelijke deelname, en dit geeft al een enorme kick", aldus Nico.

Saillant detail is dat Nico hiermee in de voetsporen van zijn zonen Tom en Kasper treedt die jaren geleden deel uitmaakten van de nationale juniorenselectie en ook het WK mochten rijden, de zoons hadden het uiteindelijk dus niet van een vreemde....:)

Een trotse andere zoon.

Supporters van deepsnieuws