Nieuws Hof van Twente

Markelo drie dagen in de ban van pony en paard

Geschreven door Bestuur Rijvereniging Markelo . Posted in Hofweb

MARKELO - Na het succesvolle voorjaarsconcours in april is het op 16, 17 en 18 juli weer tijd voor het jaarlijkse zomerconcours van de Rijvereniging Markelo.

Was het voorjaarsconcours alleen voor paarden, het zomerconcours wordt georganiseerd in samenwerking met de Ponyclub. “Dat is wel noodzakelijk”, zegt Annemiek Kwast, voorzitter van de Rijvereniging. “Doordat veel mensen op vakantie gaan en vaak ook door het warme weer valt het aantal inschrijvingen altijd wat tegen. Door samenwerking met de ponyclub kunnen we er alsnog een mooi concours van maken, met drie dagen hippische activiteiten.”

 

Door de gunstige ligging en de accommodatie zijn de concoursen die op het paardensportterrein aan de Potdijk 1 in Markelo worden gehouden populair. De ruim opgezette springwei maakt het mogelijk een goed springparcours uit te zetten. Daarnaast is er voldoende ruimte om acht of negen dressuurringen uit te zetten. In de kantine kunnen de deelnemers en de toeschouwers terecht voor een hapje en een drankje en, niet onbelangrijk, een gezellig praatje.

 

De ponyruiters trappen het zomerconcours op vrijdagavond af tijdens het afdelingsdressuur, waar proeven voor vier- en zestallen verreden worden. Vervolgens worden op zaterdag de ponydressuur- en springproeven verreden. Aansluitend starten dressuurrubrieken B, L1 en L2  en springrubrieken BB en B bij de paarden. Op zondag worden vervolgens de dressuurrubrieken L1 tot en met Z2 verreden, alsmede de L tot en met ZZ springparcoursen. Afhankelijk van de beschikbare tijd en de aanmelding zal er voor zowel pony’s als paarden een rubriek springen-progressief uitgeschreven worden.

 

Natuurlijk zijn niet alleen de ruiters die voor drie mooie, hippische dagen zorgen. Een enthousiast team van vrijwilligers, gestoken in marineblauwe poloshirts, zorgt er voor dat deze drie hippische dagen vlekkeloos verlopen. De organisatie hoopt op een mooie dag!

 

Zie ook onze website: www.hippischmarkelo.nl

Supporters van deepsnieuws